Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. κους-κους
300 ml πράσινο τσάι
5 γρ. αλάτι
1 ματσάκι μαϊντανό, 1 ματσάκι δυόσμο κ 1 ματσάκι μέντα
400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το πράσινο τσάι με το αλάτι, μόλις βράσει προσθέτετε το κους-κους. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζετε και αφήνετε το κους-κους εκτός φωτιάς να ψηθεί μόνο του σιγά σιγά. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, τον δυόσμο και την μέντα, ανακατεύετε το κους-κους με τα μυρωδικά και αφήνετε να μαριναριστεί σκεπασμένο για 1 ώρα.
Σερβίρετε το κους-κους απλωμένο πάνω σε φέτες ντομάτας.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
Συνταγή για πεντανόστιμο ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο από τη διαιτολόγο Αγγελική Ζαφειράκη στο dietaz.gr
Μάθετε ποιες τροφές πρέπει να βάλετε στο... πολύχρωμο διαιτολόγιό σας.
Με λίγη προσοχή θα απολαύσετε γευστικά γεύματα, χωρίς να επιβαρύνετε τη διατροφή σας με πρόχειρες, ανθυγιεινές τροφές.
Ποιες από τις τροφές που είχατε βάλει «Χ» πρέπει να ξαναμπούν -με μέτρο- στη διατροφή σας