ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ/ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Αγγελική Ζαφειράκη

Μοναδικός σκοπός μου, από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας μέχρι και σήμερα, ήταν να βοηθήσω – όσο μπορώ – τον άνθρωπο.

20+ Χρόνια Εμπειρiας

στο χώρο της διατροφής και της υγείας.

Προσωποποιημένη Διατροφή

μέσω της ανάλυσης του DNA σας.

Εξατομικευμένο Διαιτολόγιο

μέσω της διερεύνησης ψυχοσωματικών & γονιδιακών παραγόντων.

Επαγγελματικός Εξοπλισμός

τελευταίας τεχνολογίας, μας παρέχει αξιόπιστες μετρήσεις.

Διαιτολόγος / Διατροφολόγος στο Χαϊδάρι | Αγγελική Ζαφειράκη

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ

Είναι για μένα λειτούργημα

Εδώ και 20+ χρόνια βρίσκομαι στο χώρο της διατροφής και της υγείας, με την ίδια θέρμη και με μοναδικό σκοπό μου να βοηθήσω τον άνθρωπο, όσο μπορώ.

Ξεκινώντας την πορεία μου στο χώρο της επιστήμης της διατροφής, άρχισα από πολύ νωρίς να αντιλαμβάνομαι ότι η κακή σχέση ενός ανθρώπου με την τροφή δε μπορεί να βελτιωθεί μόνο με ένα πρόγραμμα διατροφής. Αυτός ήταν και ο λόγος που δε σταμάτησα ποτέ να ερευνώ το θέμα.

Οδηγήθηκα, λοιπόν, σε περαιτέρω εκπαίδευση, με μετεκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές. Εκεί επιβεβαίωσα τους αρχικούς μου προβληματισμούς: η κακή σχέση με την τροφή, πόσο μάλλον οι διατροφικές διαταραχές, δεν αφορούν μόνο το οργανικό κομμάτι του ανθρώπου, αλλά και την ψυχή του. Και, συνήθως, για να μην πω σχεδόν πάντα, ένας ψυχικός τραυματισμός μπορεί να αποτελέσει το βασικότερο αίτιο ενεργοποίησης μιας διατροφικής διαταραχής.

Άρχισα να απορώ, πώς σε κάποιες – αρκετά δύσκολες – περιπτώσεις, έφερα αποτελέσματα χωρίς να έχω την εμπειρία. Τότε, μου μίλαγαν οι πελάτες μου και μου έλεγαν, «Νοιάζεσαι για μας Αγγελική, μας αγαπάς, το νοιώθουμε!». Το σκέφτομαι και συγκινούμαι, γιατί, πραγματικά, οι ψυχές των ανθρώπων μιλάνε και εισέπρατταν τη γνησιότητα των συναισθημάτων μου.

Γιατί, τελικά, γνώση χωρίς πραγματική σχέση δεν υπάρχει. Η γνώση δεν είναι ένα εγκεφαλικό γεγονός, αλλά η γνώση είναι γεγονός σχέσης η οποία πηγάζει από την αγάπη.

ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η πορεία μου μέχρι σήμερα

 • Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησα από το Πολυκλαδικό λύκειο του Αιγάλεω.
 • Το 1994 μπήκα στο Τμήμα Διατροφής στο AΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
 • Τον Ιούνιο του 2000, απέκτησα τον τίτλο σπουδών της Επιστήμης της Διαιτολογίας και Διατροφής.
 • Το έτος 1999 εκπόνησα 6μηνη πρακτική άσκηση σε γνωστό κέντρο αδυνατίσματος και τα έτη 2000-2003 εργάστηκα ως επιστημονική υπεύθυνη.
 • Από το 2000 μέχρι και σήμερα, αρθρογραφώ σε περιοδικά υγείας, σε διάφορα επιστημονικά site στο internet, έχω μιλήσει σε ραδιοφωνικές εκπομπές και έχω κάνει ομιλίες σε πνευματικά κέντρα, καθώς και ιδιωτικές σχολές και κολλέγια, με κύρια θεματολογία τα οφέλη της υγιεινής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό.
 • Από το 2003 μέχρι και σήμερα, έχω το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στο Χαϊδάρι, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στο πελατολόγιο μου.
 • Το Δεκέμβρη του 1997 παρακολούθησα το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας, με θέμα «Το μεταβολικό σύνδρομο της παχυσαρκίας».
 • Τον Απρίλιο του 2002 παρακολούθησα τις εργασίες της 2ης Επιστημονικής Διημερίδας «Θεραπευτική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας, Οφέλη από την Απώλεια Βάρους».
 • Τον Ιανουάριο του 2004 παρακολούθησα συστηματικά τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία και το Μεταβολισμό, που διοργάνωσε το Τμήμα Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισμού του ΕΚΠΑ.
 • Τον Οκτώβριο του 2008 παρακολούθησα τη διημερίδα «Διαταραχές Διατροφής σε Παιδιά και Εφήβους», που πραγματοποίησε η Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.Ψ.Υ.Υ.Π.Ε.) και το Διεπιστημονικό Κέντρο «ΠΑΙΔ-Υ» του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Από το Δεκέμβριο του 2008 έως τον Απρίλιο του 2010 παρακολούθησα τα επιστημονικά σεμινάρια με θεματολογία τις «Διατροφικές Διαταραχές», τις «Διαταραχές Διατροφής σε παιδιά και εφήβους», την «Παιδική Παχυσαρκία» και «Παχυσαρκία Ενηλίκων», στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.
 • Από τον Απρίλιο του 2010 κατέχω εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές, πιστοποιώντας επίσημα τον τίτλο σπουδών μου με «Diploma in Practitioner skills for Eating Disorders», πτυχίο αναγνωρισμένο από το National Center for Eating Disorders της Αγγλίας.
 • Τον Οκτώβριο του 2020 παρακολούθησα το επιστημονικό σεμινάριο της Genome analysis «Προσωποποιημένη διατροφή μέσω ανάλυσης DNA».
 • Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 παρακολούθησα το εκπαιδευτικό σεμινάριο της ΕΛΔΕ, με θέμα την παιδιατρική διατροφή και έκτοτε κατέχω τον τίτλο «Master nutritionist in pediatric nutrition».
 • Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 παρακολούθησα το εκπαιδευτικό σεμινάριο της EΛΔΕ, με θέμα την αθλητική διατροφή κι έκτοτε κατέχω τον τίτλο «Master nutritionist in sports nutrition» *“Master Nutritionist” (Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό: ΕΞ1251/ 17-03-2020).
 • Το Δεκέμβρη του 1997 παρακολούθησα το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας, με θέμα «Το μεταβολικό σύνδρομο της παχυσαρκίας».
 • Τον Απρίλιο του 2002 παρακολούθησα τις εργασίες της 2ης Επιστημονικής Διημερίδας «Θεραπευτική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας, Οφέλη από την Απώλεια Βάρους».
 • Τον Ιανουάριο του 2004 παρακολούθησα συστηματικά τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία και τον Μεταβολισμό, που διοργάνωσε το Τμήμα Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισμού του ΕΚΠΑ.
 • Τον Οκτώβριο του 2008 παρακολούθησα τη διημερίδα «Διαταραχές Διατροφής σε Παιδιά και Εφήβους», που πραγματοποίησε η Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.Ψ.Υ.Υ.Π.Ε.) και το Διεπιστημονικό Κέντρο «ΠΑΙΔ-Υ» του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Το Δεκέμβριο του 2021 παρακολούθησα το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 09 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021.

Είμαι περήφανο μέλος στους παρακάτω συλλόγους:

 • ΕΔΔΕ - Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
 • ΕΛΔΕ - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία
 • ΑΕD - Αμερικάνικη Ακαδημία Διατροφικών Διαταραχών
 • Πάρεδρο μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος

ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ

Ιστορίες
Επίτευξης Στόχων

Χρόνια Εμπειρίας

Διαιτώμενοι

Εγώ μπορώ να σε αδυνατίσω!
Εσύ θέλεις;

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΕΤΟΙΜΟΣ/-Η

ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ένας φωτεινός & φιλόξενος χώρος

Το Διαιτολογικό μου γραφείο βρίσκεται στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, από το 2003. Ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος, που καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις, ώστε να αισθάνεσαι άνετα, σε κάθε σου επίσκεψη.

Με γνώμονα τις οδηγίες κατά της εξάπλωσης του Covid-19, τηρούμε αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Για την είσοδό σου στο χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, η επίδειξη Πιστοποιητικού Εβολιασμού/Νόσησης ή Rapid test 24ώρου. Επίσης, σε όλους τους χώρους του κτιρίου παρέχεται αντισηπτικό υγρό για την απολύμανση των χεριών.

Θα χαρώ πολύ να σε καλωσορίσω στο χώρο μου και να δημιουργήσουμε μαζί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου. Αν, παρόλα αυτά, την συγκεκριμένη περίοδο προτιμάς να μένεις σπίτι, κανένα πρόβλημα! Οι συνεδρίες μας μπορούν να γίνουν και Διαδικτυακά/Οnline, μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή σου.

ΜΑΘΕ ΓΙΑ

To Βιβλίο μου

Αν θες να βρεις τη «ρίζα» της κακής σχέσης σου με την τροφή, δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα «γιατί», τότε, το βιβλίο μου «Η Διατροφή στη ζωή μας», είναι αφιερωμένο σε σένα.

Το βιβλίο μου element Διαιτολόγος / Διατροφολόγος | Αγγελική Ζαφειράκη
Διαιτολόγος / Διατροφολόγος στο Χαϊδάρι | Αγγελική Ζαφειράκη

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

Αγγελική Ζαφειράκη

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Γνώρισέ με