Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΥ

TRINITY DIET

Η ψυχή επιδρά στο σώμα και το σώμα στην ψυχή. Εστιάζοντας στην εγκεφαλική σύνδεση ψυχής και σώματος, με ισχυρό εργαλείο μας την ισορροπημένη διατροφή, μπορώ να σε βοηθήσω να απαλλαχτείς από τις «κακές» διατροφικές συνήθειες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ

Είναι αλλαγή στον τρόπο ζωής σου!

Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο για έναν άνθρωπο που έχει υιοθετήσει «κακές» διατροφικές συνήθειες να τις αλλάξει, ιδιαίτερα όταν αυτές του δίνουν στιγμές ευχαρίστησης, όπως η ιδέα της κατανάλωσης γλυκών ή junk food. Σίγουρα δεν υπάρχει μαγικός διακόπτης για να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά με συγκεκριμένη τεχνική, ενημέρωση, επιμονή και προσήλωση, μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αυτό επιτυγχάνεται επιδρώντας στο σύστημα ανταμοιβής της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου, ο οποίος μέσω της επανάληψης μας βοηθά να υιοθετήσουμε τη νέα, ασφαλή και υγιεινή συνήθεια για να γίνει αλλαγή.

Διαιτολόγος / Διατροφολόγος στο Χαϊδάρι | Αγγελική Ζαφειράκη

ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ

Να απαλλαγείς από τις κακές συνήθειες;

H αλλαγή της συνήθειας απαιτεί βίωμα και επιβράβευση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή γιατί το άγνωστο τους τρομάζει. Ίσως να το έχεις παρατηρήσει και εσύ στον εαυτό σου. Ακόμα κι αν γνωρίζεις ότι η συνήθειά σου είναι λάθος, δυσκολεύεσαι να την αλλάξεις.

Πίστεψέ με, αυτό που χρειάζεσαι είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και ένα ασφαλές κλίμα που να προτρέπει την αλλαγή. Δεν θα σου πω ότι είναι εύκολο, μιας και απαιτούνται συγκεκριμένα στάδια για να μπορέσει να επέλθει η αλλαγή και να υιοθετηθεί ως μια νέα, πιο υγιής συνήθεια. Η νευροεπιστήμη μας έχει αποδείξει ότι οι συνήθειές μας καταγράφονται σε συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου μας ως ασφαλείς (παρόλο που μπορεί να μην είναι), επομένως για την αλλαγή τους χρειάζεται βιωματική εμπειρία.

Αν είσαι έτοιμος/-η να απαλλαγείς από τις «κακές» διατροφικές συνήθειες, αυτό που χρειάζεσαι είναι επιβράβευση και ικανοποίηση. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι το σύστημα ανταμοιβής της ντοπαμίνης ενεργοποιείται όταν μια πράξη μας δίνει χαρά. Έτσι, έχουμε την τάση να επαναλαμβάνουμε την πράξη αυτή και σιγά σιγά, η συγκεκριμένη επιλογή υιοθετείται ως συνήθεια! Η επανάληψη της πράξης αυτοματοποιείται ως ενέργεια κι έτσι, χωρίς πολλή σκέψη, ο εγκέφαλος δίνει αυτόματα την εντολή προς εκτέλεση όταν βρεθεί μπροστά στο ερέθισμα.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Τα βήματα που ακολουθούμε

Κάθε βήμα, διαδραματίζει το δικό του σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεθόδου μου. Γι’ αυτό το λόγο, δίνουμε την ανάλογη βαρύτητα στη διερεύνηση και υλοποίηση του εκάστοτε σταδίου.

Διερεύνηση επίδρασης
του ψυχισμού

Ο ψυχισμός του ανθρώπου επιδρά στη διατροφική του συμπεριφορά. Η ενημέρωση με επιχειρήματα και η διατροφική εκπαίδευση συνδράμουν στην υιοθέτηση μιας νέας, υγιούς συνήθειας.

Εφαρμογή νέου πλαισίου
διατροφικής προσέγγισης

Αφορά στο σχεδιασμό του εβδομαδιαίου προγράμματος, σύμφωνα με τους σωστούς συνδυασμούς τροφής και την επιθυμία του εκάστοτε προσώπου.

Σχεδιασμός ατομικού διαιτολογίου ως τρόπου ζώης

Το άτομο είναι ικανό να σχεδιάσει το ατομικό του διαιτολόγιο,εφόσον πλέον γνωρίζει τις ημερήσιες ενεργειακές του ανάγκες και έχει ως στόχο του τη διατήρηση της υγιεινής διατροφικής συνήθειας.

Εγώ μπορώ να σε αδυνατίσω!
Εσύ θέλεις;

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΕΤΟΙΜΟΣ/-Η

TRINITY METHOD

Επίπεδα Δίαιτας

Η μέθοδός μου χωρίζεται σε 3 επιμέρους επίπεδα. Το κάθε επίπεδο εξατομικεύεται με βάση το ιστορικό, τις ανάγκες, αλλά και τον τρόπο ζωής του εκάστοτε διαιτώμενού μου.

Εξετάζει την επίδραση του ψυχισμού του διαιτώμενου στη διατροφική του συμπεριφορά και αναζητά την βαθύτερη αιτία της κακής του σχέσης με την τροφή. Ακολουθεί σχεδιασμός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής, βασισμένος στις ενεργειακές - ατομικές απαιτήσεις του κάθε ατόμου, προσδιορισμένες από την ειδική εξέταση του βασικού του μεταβολισμού, την ανάλυση της σύστασης σώματός του και την εργομέτρηση (αφορά αθλητές και αθλούμενους). Η μέτρηση του βασικού μεταβολισμού πραγματοποιείται με το σύγχρονο μηχάνημα fitmate, η ανάλυση σύστασης σώματος με τη μέθοδο bodygram και η εργομέτρηση με τη μέθοδο fitmate. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά στο χώρο μας.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών μας δίνουν σημαντικά στοιχεία για τα δεδομένα του κάθε οργανισμού ξεχωριστά. Λαμβάνοντας υπόψη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του εκάστοτε προσώπου, τον τρόπο ζωής και την ιδιοσυγκρασία του, σχεδιάζεται το εξατομικευμένο διατροφικό του πρόγραμμα.

Στόχος μου είναι να μεταβάλλουμε σταδιακά τις λανθασμένες διατροφικές συνήθειές σου, με σκοπό να τις αλλάξουμε, αλλά και να ανακαλύψουμε από κοινού τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου που επηρεάζουν, τελικά, τη λήψη τροφής. Ο χαρακτήρας μπορεί, αποδεδειγμένα, να επηρεάσει τη λήψη τροφής, αλλά και η κακή χρήση τροφής μπορεί να επηρεάσει το χαρακτήρα του ανθρώπου, επιδρώντας άμεσα σε σημεία του εγκεφάλου του.

Παρακολουθώντας στενά τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης της διατροφής, είμαι εδώ για να σε ενημερώσω, να αναλύσουμε και να επέμβουμε δραστικά, όχι μόνο στο σύμπτωμα, αλλά και στη βαθύτερη αιτία του υπέρβαρου.

Σχεδιασμός διαιτολογίου βασισμένο σε Units. Τα Units αντιπροσωπεύουν τις ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες του ατόμου, ανάλογα τις εξατομικευμένες απαιτήσεις του οργανισμού του και ουδεμία σχέση έχουν με τη δίαιτα των μονάδων. Δίνοντας έμφαση στους κατάλληλους συνδυασμούς μακροθρεπτικών συστατικών, επιτυγχάνουμε την παραγωγή Σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή της χαράς και της ευεξίας.

Σχεδιασμός διαιτολογίου βασισμένο σε Points. Τα Points αντιπροσωπεύουν, αντίστοιχα, τις ημερήσιες ενεργειακές ανάγκες του ατόμου, ανάλογα τις εξατομικευμένες απαιτήσεις του οργανισμού του. Δίνοντας έμφαση στους κατάλληλους συνδυασμούς μακροθρεπτικών συστατικών, επιτυγχάνουμε την παραγωγή σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή της χαράς και της ευεξίας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ

Σημεία Διαφοροποίησης Μεθόδου

Ανακάλυψε τα σημαντικότερα σημεία που διαφοροποιούν τη μέθοδό μου και που μπορούν να βοηθήσουν και εσένα να μονιμοποιήσεις το αποτέλεσμά σου.

01.
η μέθοδός μου είναι βασισμένη στη νευροβιολογία του εγκεφάλου, η οποία, σε μεγάλο βαθμό, ευθύνεται για τις διατροφικές σου επιλογές.
02.
στοχεύει στην πλήρη επεξήγηση των παραγόντων ανάπτυξης λανθασμένης διατροφικής συμπεριφοράς (εκπαίδευση & ενημέρωση)
03.
χρησιμοποιεί τεχνικές για την κατάργηση των αυτοματοποιημένων μηχανισμών του εγκεφάλου που υποκινούν τις διατροφικές σου συνήθειες.
Διαιτολόγος / Διατροφολόγος στο Χαϊδάρι | Αγγελική Ζαφειράκη

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

Αγγελική Ζαφειράκη

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Χρειάζεσαι Διευκρινίσεις;

Θα χαρώ πολύ να δώσω απαντήσεις σε κάθε απορία που μπορεί να έχεις σχετικά με τις υπηρεσίες μου, τη διατροφή σου ή ό,τι άλλο σε απασχολεί!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εξυπηρέτηση Πελατών

Βρίσκομαι στη διάθεσή σου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00! Επικοινώνησε μαζί μου καλώντας στον παρακάτω αριθμό με ένα κλικ.

(+30) 210 58 18 846

Trinity method