ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ανθρωπομετρία

Μπορούμε να έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε σχετικά με τη σύσταση του σώματός σου.

20+ Χρόνια Εμπειρiας

στο χώρο της διατροφής και της υγείας.

Προσωποποιημένη Διατροφή

μέσω της ανάλυσης του DNA σου.

Εξατομικευμένο Διαιτολόγιο

μέσω της διερεύνησης ψυχοσωματικών & γονιδιακών παραγόντων.

Επαγγελματικός Εξοπλισμός

τελευταίας τεχνολογίας, για απόλυτα αξιόπιστες μετρήσεις.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Συνολική αποτίμηση της κατάστασης.

Σκοπός της ανθρωπομετρίας είναι ο καθορισμός διαφόρων μέτρων του ανθρώπινου σώματος και η συλλογή πληροφοριών σχετικά με το σχήμα και τη σύσταση του. Με όλες τις μετρήσεις που εφαρμόζουμε, πριν και κατά τη διάρκεια της διατροφικής παρέμβασης, συλλέγουμε συγκριτικά αποτελέσματα που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων διατροφής που εφαρμόζουμε. Μπορείς, επομένως, να δεις με αποδείξεις την πορεία σου όσον αφορά την σύσταση του σώματός σου, στα πλαίσια εφαρμογής του διαιτολογίου που σου έχει συσταθεί.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία;

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κάθε βήμα της διαδικασίας.

Μέτρηση ύψους και βάρους για τον καθορισμό δείκτη μάζας σώματος (BMI), μέτρηση δερματοπτυχών, μέτρηση των περιφερειών του σώματος και καθορισμό πηλίκου μέσης-ισχύων για τη διάγνωση και έγκαιρη πρόληψη της παχυσαρκίας. Καθορισμός πηλίκου περιφέρειας-ύψους για τη διάγνωση κεντρικής παχυσαρκίας σε παιδιά. Υποδείξεις σχετικά με τα φυσιολογικά επίπεδα, σε ποια κατηγορία ανήκουμε και σε τι κίνδυνο βρισκόμαστε για εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου. Με τα αποτελέσματα των περιοδικών σωματομετρήσεων διαπιστώνουμε εάν οι στόχοι έχουν επιτευχθεί.

Η υψηλή αξιοπιστία επιτρέπει στην ανάλυση βιοηλεκτρικής εμπέδησης να παρακολουθεί τόσο τις μακροπρόθεσμες αλλαγές (μέρες, μήνες) όσο και τις βραχυπρόθεσμες (λεπτά, ώρες). Η ανάλυση της BIA αποδεδειγμένα αποτελεί την πιο έγκυρη μέθοδο ανάλυσης σύστασης σώματος. Με τη μέθοδο αυτή, λαμβάνουμε έγκυρα αποτελέσματα για:

 • 1. Tην άλιπη μάζα σώματος
 • 2. Τη λιπώδη μάζα
 • 3. Τη μυϊκή μάζα
 • 4. Την κυτταρική μάζα
 • 5. Του ολικό νερό σώματος (εξωκυτταρικού-ενδοκυτταρικού)

Η κυτταρική μεμβράνη λειτουργεί ως ένας επιλεκτικός φράκτης που χωρίζει τα ενδοκυττάρια από τα εξωκυττάρια υγρά τμήματα. Προστατεύει το εσωτερικό των κυττάρων, επιτρέποντας – συγχρόνως – το πέρασμα μερικών ουσιών, στις οποίες είναι διαπερατή. Η κυτταρική μεμβράνη διατηρεί τη διακύμανση της ωσμωτικής πίεσης των υγρών και του ιονισμού των εξωκυτταρικών και ενδοκυτταρικών τμημάτων. Αυτή η διακύμανση προκαλεί μια διαφορά στο ηλεκτρικό δυναμικό της μεμβράνης, η οποία είναι απαραίτητη στην επιβίωση του κυττάρου για την επιβίωση.

Οποιαδήποτε ζημιά στην κυτταρική μεμβράνη και τις λειτουργίες της είναι τόσο θανατηφόρα για το κύτταρο όσο και καταστροφική για τον πυρήνα του. Η διαπίδυση είναι ένα μέτρο του όγκου της χωρητικότητας της κυτταρικής μεμβράνης και μια έμμεση ένδειξη του ενδοκυτταρικού όγκου ή της σωματικής κυτταρικής μάζας. Ενώ το σωματικό λίπος, το ολικό σωματικό νερό και το εξωκυτταρικό υγρό παρουσιάζουν αντίσταση στο ηλεκτρικό ρεύμα, μόνο οι κυτταρικές μεμβράνες παρουσιάζουν πυκνωτική διαπίδυση. Αφού τα λιποκύτταρα δεν περιβάλλονται από κυτταρικές μεμβράνες, η διαπίδυση αυτή δεν επηρεάζεται από την ποσότητα του σωματικού λίπους.

Με τη γωνία φάσης μετράται η σχέση μεταξύ αντίστασης και διαπίδυσης. Η μέση γωνία φάσης για ένα υγιές άτομο είναι περίπου έξι με εννέα μοίρες, ανάλογα με το φύλο. Τα υγιή κύτταρα έχουν την ικανότητα να συγκρατούν πολλή περισσότερη ενέργεια από εκείνα που δεν είναι υγιή. Χαμηλότερες γωνίες φάσης αφορούν χαμηλή εμπέδηση και είναι ενδεικτικές είτε κυτταρικού θανάτου είτε βλάβης στην επιλεκτική διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης. Αντίθετα, υψηλές γωνίες φάσης αφορούν υψηλή εμπέδηση και μεγάλες ποσότητες άθικτων κυτταρικών μεμβρανών και σωματικής κυτταρικής μάζας.

Επίσης, τα κύτταρα που υπερλειτουργούν και βρίσκονται κάτω από συνεχή πίεση είναι ήδη υπερφορτωμένα, συγκρατούν δηλαδή περισσότερη ενέργεια από αυτή που μπορούν να διαχειριστούν, με αποτέλεσμα να φτάνουν πολύ πιο γρήγορα σε κορεσμό. Έτσι, αν διοχετεύσουμε στον οργανισμό επιπλέον ενέργεια, θα υπάρξει μια μετρήσιμη χρονική καθυστέρηση πριν βγει ξανά εκτός. Μετρώντας αυτή τη χρονική καθυστέρηση, η οποία είναι γνωστή ως «γωνία φάσης», μπορούμε να προσδιορίσουμε ποια κύτταρα είναι υγιή (άρα έχουν μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα), ποια έχουν μειωμένη ενεργειακή χωρητικότητα και ποια υπερλειτουργούν, δηλαδή έχουν ήδη περισσότερη ενέργεια από αυτή που μπορούν να διαχειριστούν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Οι οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσεις

Εάν ενδιαφέρεσαι για τη συγκεκριμένη μέτρηση, μη ξεχάσεις να ακολουθήσεις κατά γράμμα το πρωτόκολλο προετοιμασίας, ώστε να λάβουμε αξιόπιστα αποτελέσματα.

4 ώρες πριν

δεν πρέπει να έχει καταναλωθεί τροφή ή ρόφημα με θερμιδική αξία.

1 ώρα πριν

δεν πρέπει να έχει καταναλωθεί νερό.

1 ώρα πριν

δεν πρέπει να έχει γίνει χρήση τσιγάρου.

Διαιτολόγος / Διατροφολόγος στο Χαϊδάρι | Αγγελική Ζαφειράκη

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

Αγγελική Ζαφειράκη

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ/-Η ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ;

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν θα ήθελες και εσύ να μάθεις όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σου.

  Χρειάζεσαι Διευκρινίσεις;

  Θα χαρώ πολύ να δώσω απαντήσεις σε κάθε απορία που μπορεί να έχεις σχετικά με τις υπηρεσίες μου, τη διατροφή σου ή κάτι που σε απασχολεί!

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Εξυπηρέτηση Πελατών

  Βρίσκομαι στη διάθεσή σου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00! Επικοινώνησε μαζί μου καλώντας στον παρακάτω αριθμό με ένα κλικ.

  (+30) 210 58 18 846

  Ανθρωπομετρία