Το Top 10 των αντιοξειδωτικών

16Σεπ

Γνωρίζατε πως τα μούρα έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από οποιοδήποτε άλλο φρέσκο φρούτο, ή πως τα λαχανικά με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά είναι το σπανάκι και το κέιλ;

Αυτά τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και μπορούμε να τα βρούμε εύκολα σε μια ποικιλία τροφίμων, που εντάσσονται άνετα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Πάμε λοιπόν να δούμε το top 10 των αντιοξειδωτικών
1. Όλα τα εσπεριδοειδή αποτελούν άριστη πηγή βιταμίνης C που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες.
2. Τα καρυκεύματα, γαρίφαλο και κανέλα σε σκόνη, περιέχουν πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών.
3. Τα ξερά, κυρίως, αλλά και τα φρέσκα δαμάσκηνα, οφείλουν την αντιοξειδωτική τους ικανότητα στις φαινόλες που περιέχουν και περιλαμβάνονται επίσης στα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά.
4. Η αγαπημένη μας ντομάτα είναι το τρόφιμο με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λυκοπένιο.
5. Το μπρόκολο σαν καλή πηγή βιταμίνης C, ανθοκυανινών και φαινολών, είναι από τα πιο πολύτιμα τρόφιμα, ‘όσον αφορά τις αντιοξειδωτικές του ικανότητες.
6. Το πράσινο τσάι, λόγω των πολυφαινολών που περιέχει, είναι μια καλή επιλογή για ρόφημα. Επιπλέον, η θερμιδική του αξία είναι μηδαμινή.
7. Οι ελιές και το παρθένο ελαιόλαδο είναι οι κύριοι εκπρόσωποι των τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη Ε, μια από τις σπουδαιότερες αντιοξειδωτικές ουσίες.
8. Η σαρδέλα και ο σολωμός, πέρα από τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν, είναι και καλές πηγές του συνενζύμου Q10και της ασταξανθίνης.
9. Το κόκκινο κρασί περιέχει φλαβονοειδή και φαινόλες.
10. Όλα τα θαλασσινά είναι καλές πηγές σεληνίου και ασταξανθίνης.

+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση