Λαχανικά: Σπανάκι, λάχανο, παντζάρια, πατάτα, φασόλια, κρεμμύδι, κουνουπίδι, καρότα, αγκινάρες, μελιτζάνα, αβοκάντο, μπρόκολο, φασόλια, πιπεριά, γογγύλια, σκόρδο κ.α. Η ντομάτα είναι το τρόφιμο με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λυκοπένιο.
Φρούτα: Γκρέιπ φρούτ, βατόμουρα, πορτοκάλι, μύρτιλλα, ρόδι, κεράσια, ακτινίδια, μήλα, δαμάσκηνα, μπανάνα, αχλάδι, κόκκινα μούρα, σμέουρα, βερίκοκα κ.α Όλα τα εσπεριδοειδή αποτελούν άριστη πηγή βιταμίνης C που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες
Ποτά: Πράσινο τσάι, χυμοί φρούτων, κόκκινο κρασί. Το κόκκινο κρασί περιέχει φλαβονοειδή και φαινόλες.
Φυτικά έλαια: Ελαιόλαδο, ελιές, ταχίνι,, σουσάμι, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, ηλιόσποροι, φιστίκια κ.α είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε.
Ψάρια: Τα ψάρια, ο σολομός, η πέστροφα,το σκουμπρί κ.α είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα όπως και η σαρδέλες, αλλά είναι επιπλέον και καλή πηγή του συνενζύμου Q10.
Θαλασσινά: Ολα τα θαλασσινά είναι καλές πηγές σεληνίου και ασταξανθίνης.
Καρυκεύματα: Κάρδαμο, τζίντζερ, κουρκουμάς, ρίγανη κ.α
Τα καρυκεύματα, γαρίφαλο και κανέλα σε σκόνη, περιέχουν πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών.
Δημητριακά: Βρώμη, δημητριακά που περιέχουν βρώμη, λιναρόσπορος κ.α
Γλυκά: Πικρή σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες
Φασόλια: Κόκκινα και μαύρα φασόλια