Άνηθος ο ιδιαίτερος

03Οκτ

Κάποιοι τον λατρεύουν κι άλλοι λατρεύουν να τον μισούν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, όμως, είναι να ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, αν θέλετε να σας… ανταμείψει με τα οφέλη του. Ο άνηθος είναι πλούσιος φλαβονοειδή που παρουσιάζουν αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ περιέχει σημαντικά ποσά βιταμίνης Α και C, έχει περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης, ενώ ο σίδηρος κρατάει τον οργανισμό ισχυρό και το μαγγάνιο συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κόπωσης και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, κατά της οποίας δρα και το ασβέστιό του. Ο άνηθος βοηθάει και στην καταπολέμηση μικροβίων, κάνει καλό σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του, ενώ συχνά κάνει καλό και στον… λόξυγκα. Κι αν θέλετε επί τόπου μια ανάσα δροσιάς, μασήστε λίγο άνηθο, που εκτός από το ότι σας χαρίζει φρεσκάδα, κάνει καλό στα δόντια και τα ούλα καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες.

Πού να τον προσθέσετε: Ο άνηθος είναι απαραίτητο συστατικό του λαδερού πιάτου του αρακά, αλλά μην μένετε στα καθιερωμένα. Προσθέστε τον στο σπανάκι, στα μύδια, στο κοτόπουλο στο φούρνο, στο αρνί, στη μαρουλοσαλάτα, στους γίγαντες, στις πατάτες ή την πατατοσαλάτα, στο τζατζίκι, το ρύζι και στο μοσχάρι κατσαρόλας.

Πώς να τον αποθηκεύσετε: Τυλίξτε τον σε νωπό χαρτί και βάλτε τον στο ψυγείο, όπου θα διατηρηθεί φρέσκος για 3-4 ημέρες ή ψιλοκόψτε τον και βάλτε τον σε θήκες για παγάκια, μαζί με νερό, για τον χρησιμοποιήσετε μήνες αργότερα.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση