Το τόφου και τα λαχανικά κατά του καρκίνου των ωοθηκών

10Δεκ

Δοκιμάστε να βάλετε το τόφου στη διατροφή σας, ειδικά αν απέχετε από τα γαλακτοκομικά συχνά, καθώς σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο International Journal of Cancer, οι γυναίκες που λάμβαναν μέσω της διατροφής τους ισοφλαβόνες (συστατικό που βρίσκεται στα προϊόντα σόγιας), μείωσαν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών κατά 37%.

Εκτός, όμως, από τη σόγια, σύμμαχοί σας ενάντια στη μορφή αυτή καρκίνου είναι και τα λαχανικά, αφού βρέθηκε ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε φλαβονοειδή, τα οποία συναντούμε σε λαχανικά όπως κρεμμύδια, μπρόκολα και λάχανα, μείωσαν τον κίνδυνο κατά 49%.

Ο λόγος που τα παραπάνω είναι προστατευτικά είναι η αντιοξειδωτική τους δράση και οι φυτοχημικές τους ουσίες που εμποδίζουν τα κύτταρα των ωοθηκών από το να διαιρούνται ραγδαία και κατ’ επέκταση να οδηγήσουν σε καρκινογόνες αλλαγές.

Βάλτε από σήμερα κιόλας το τόφου στη διατροφή σας, προσθέστε γάλα σόγιας στα δημητριακά σας και ενσωματώστε σε κάθε σας πιάτο λίγα λαχανικά που εκτός από την αντικαρκινική τους δράση, προστατεύον την καρδιά και σας γεμίζουν με βιταμίνες.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση