Ερευνα: Τα προβιοτικά μειώνουν το άγχος

15Ιαν

Τι σχέση έχει το έντερο με το άγχος; Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες η σχέση είναι άμεση, ενώ νέα έρευνα έδειξε ότι μπορούν ακόμη και να μειώσουν το άγχος. Τα προβιοτικά είναι φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια που κατοικούν στο έντερο, ενισχύουν την πέψη και συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των τροφικών δυσανεξιών και των αλλεργιών.

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση τα προβιοτικά επηρεάζουν τη διάθεση και τον εγκέφαλο, καθώς οι συνδέσεις ανάμεσα στις περιοχές του διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των προβιοτικών που έχουν μεγαλύτερους πληθυσμούς στο έντερο!

Εξάλλου, μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από περίπου έναν μήνα έδειξε ότι τα προβιοτικά μπορούν να καταπολεμήσουν και την κατάθλιψη, ενώ έπειτα από άλλη πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη στην Ιταλια, διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση προβιοτικών στα βρέφη κατά τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής τους μειώνει σημαντικά τους κολικούς και τις διαταραχές του γαστρεντερικού.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Ιταλία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Άλντο Μόρο στο Μπάρι, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα προβιοτικά σε σταγόνες ανακουφίζουν τα βρέφη από τους κολικούς, τη δυσκοιλιότητα, ακόμη και από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics, η ανακούφιση από τα παραπάνω μειώνει τις στομαχικές ενοχλήσεις και κάνει τα βρέφη γενικά πιο ήσυχα.

πηγη naftemporiki.gr

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση