Ταμπουλέ αλλιώς

28Ιούν

20 Λεπτά | 4 Μερίδες | Εύκολη

Συστατικά

Για τη σαλάτα ταμπουλέ:

  • 170 γρ. πλιγούρι
  • 240 ml νερό
  • 7 – 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 αγγούρια κομμένα σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. ρόδι
  • 2 κ.σ. κατίκι Δομοκού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από ½  lime
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 1 γεμάτη κ.γ. μέλι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι

Θρεπτικά στοιχεία

Θερμίδες 350kcal
Υδατάνθρακες 42.2g
Πρωτεΐνη 8g
Λιπαρά 17.7g

Οδηγίες

Για τη σαλάτα:

1 Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών. Μόλις βράσει το νερό, κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε το πλιγούρι και σκεπάζουμε με το καπάκι για 15΄
2 Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα lime, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.
3 Ρίχνουμε στο μπολ τις τομάτες, το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ρόδι, το κατίκι και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
4 Σερβίρουμε.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0