Μοσχάρι με κάρυ και ρύζι

04Αυγ

60 Λεπτά | 6 Μερίδες | Μέτρια

Συστατικά

Για το μοσχάρι με κάρυ:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 – 3 κ.σ. κοφτές έτοιμο κάρυ
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 – ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • χυμό από 3 λεμόνια ή lime
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. corn flour
  • 250 ml γάλα καρύδας, προαιρετικά
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Θρεπτικά στοιχεία

Θερμίδες 280 kcal
Υδατάνθρακες 4.95γρ
Πρωτεΐνη 35.64γρ
Λιπαρά 13.15γρ

Οδηγίες

Για το μοσχάρι με κάρυ:

1 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
2 Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το ρίχνουμε στο σκεύος μέχρι να γίνει διάφανο μαζί με το τριμμένο ginger και το σκόρδο.
3 Σοτάρουμε το κρέας και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
4 Τα αφήνουμε 1 – 2’ να βγάλουν τα αρώματά τους και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού ή lime
5 Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά το κρέας.
6 Προσθέτουμε το corn flour και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.
7 Προαιρετικά, περιχύνουμε με 250 ml γάλα καρύδας και προσθέτουμε τον κόλιανδρο.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0