Αγκινάρες αλά πολίτα – Αβγολέμoνο

17Σεπ

Συστατικά

Για τις αγκινάρες:

  • 300g. αγκινάρες
  • 600g. πατάτες
  • 250g. καρότα
  • 90g. κρεμμύδια
  • 150g. ελαιόλαδο
  • 30g. άνηθο
  • 300g. νερό

Για το αβγολέμονο:

  • 60g. χυμό λεμόνι
  • 2 αβγά

Οδηγίες

Για τις αγκινάρες:

1 Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
2 Σταδιακά σοτάρουμε τα καρότα, τις πατάτες και τις αγκινάρες.
3 Ρίχνουμε το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μας και να δέσει η σάλτσα.
4 Ρίχνουμε τον άνηθο.

Για το αβγολέμονο:

1 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού.
2 Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με το αβγολέμονο και στη συνέχεια επιστρέφουμε το μείγμα του αβγού στην κατσαρόλα.
3 Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
+1
2
+1
2
+1
1
+1
0
+1
2
+1
0