120 Λεπτά | 8 Μερίδες | Μέτρια
Συστατικά
Για τις πατάτες:
- 1kg πατάτες καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. dirollo
- αλάτι
- πιπέρι
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα 1,5%
- 3 αβγά
- 50 γρ. corn flour
- μοσχοκάρυδο
Θρεπτικά στοιχεία
Θερμίδες | 303 kcal |
Υδατάνθρακες | 25.25 γρ |
Πρωτεΐνη | 17 γρ |
Λιπαρά | 15.56 γρ |
Οδηγίες
Για τις πατάτες ογκρατέν:
1 | Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. |
2 | Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στον πάτο ενός πυρέξ. |
3 | Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,το σκόρδο ,το αλάτι και το πιπέρι. |
4 | Ανακατεύουμε τα υλικά. |
5 | Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 1 ώρα. |
6 | Mόλις ψηθούν βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τo τυρί και την κρέμα και ξαναβάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. |
7. | Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 1000ml γάλα 1,5% , 4κ.σούπας κορν φλάουρ, αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο. |
8. | Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα και σταδιακά προσθέτουμε 1-1 τα αβγά, μέχρι να πήξει το μίγμα. |
9 | Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά στην συνέχεια προσθέτουμε το μισό dirollo και ανακατεύουμε ελαφρά. |