Πατάτες Ογκρατέν

04Αυγ

120 Λεπτά | 8 Μερίδες | Μέτρια

Συστατικά

Για τις πατάτες:

  • 1kg πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. dirollo
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα 1,5%
  • 3 αβγά
  • 50 γρ. corn flour
  • μοσχοκάρυδο

Θρεπτικά στοιχεία

Θερμίδες 303 kcal
Υδατάνθρακες 25.25 γρ
Πρωτεΐνη 17 γρ
Λιπαρά 15.56 γρ

Οδηγίες

Για τις πατάτες ογκρατέν:

1 Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
2 Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στον πάτο ενός πυρέξ.
3 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,το σκόρδο ,το αλάτι και το πιπέρι.
4 Ανακατεύουμε τα υλικά.
5 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
6 Mόλις ψηθούν βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τo τυρί και την κρέμα και ξαναβάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
7. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 1000ml γάλα 1,5% , 4κ.σούπας κορν φλάουρ, αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
8. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα και σταδιακά προσθέτουμε 1-1 τα αβγά, μέχρι να πήξει το μίγμα.
9 Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά στην συνέχεια προσθέτουμε το μισό dirollo και ανακατεύουμε ελαφρά.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0