Γεμιστά με κινόα και φακές

28Ιούν

45 Λεπτά | 5 Μερίδες | Μέτρια

Συστατικά

Για τα γεμιστά:

  • 10 ντομάτες
  • 360g. φακές βρασμένες
  • 200g. κινόα
  • 1 κρεμμύδι
  • 60g. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • άνηθο και μαϊντανό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • πάπρικα

Θρεπτικά στοιχεία

Θερμίδες 370kcal
Υδατάνθρακες 46.4g
Πρωτεΐνη 13.4g
Λιπαρά 15.5g

Οδηγίες

Για τα γεμιστά:

1 Καθαρίζουμε τις ντομάτες και κρατάμε το εσωτερικό για αργότερα.
2 Ρίχνουμε στις τομάτες 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
3 Ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να μαλακώσουν.
4 Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι.
5 Βάζουμε το νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνουμε την κινόα και βράζουμε για 10 -15′.
6 Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σάρκα από τις τομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
7  Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι την κινόα, τις φακές, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
8 Γεμίζουμε τις ντομάτες και ψήνουμε για 20′.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0