45 Λεπτά |
5 Μερίδες | Μέτρια
Συστατικά
Για τα γεμιστά:
- 10 ντομάτες
- 360g. φακές βρασμένες
- 200g. κινόα
- 1 κρεμμύδι
- 60g. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- άνηθο και μαϊντανό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 400 ml νερό
- πάπρικα
Θρεπτικά στοιχεία
Θερμίδες | 370kcal |
Υδατάνθρακες | 46.4g |
Πρωτεΐνη | 13.4g |
Λιπαρά | 15.5g |
Οδηγίες
Για τα γεμιστά:
1 | Καθαρίζουμε τις ντομάτες και κρατάμε το εσωτερικό για αργότερα. |
2 | Ρίχνουμε στις τομάτες 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. |
3 | Ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να μαλακώσουν. |
4 | Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι. |
5 | Βάζουμε το νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνουμε την κινόα και βράζουμε για 10 -15′. |
6 | Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σάρκα από τις τομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. |
7 | Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι την κινόα, τις φακές, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. |
8 | Γεμίζουμε τις ντομάτες και ψήνουμε για 20′. |