Μακαρόνια με light πέστο μπρόκολο

28Ιούν

15 Λεπτά | 5 Μερίδες | Μέτρια

Συστατικά

Για τo πέστο

    • 150 γρ. μπρόκολο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 10 φύλλα δυόσμου
    • 60 γρ. ξερή μυζήθρα 10% λιπαρά
    • 120 ml ελαιόλαδο
    • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
    • 60 γρ. κουκουνάρι
    • αλάτι και πιπέρι

Θρεπτικά στοιχεία

Θερμίδες 536 kcal
Υδατάνθρακες 51g
Πρωτεΐνη 12.3g
Λιπαρά 33.8g

Οδηγίες

Για τo pesto:

1 Πλένουμε το δυόσμο και το μπρόκολο και στραγγίζουμε καλά
2 Σε νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για 1’, το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
3 Στραγγίζουμε το μπρόκολο.
4 Στο μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μπρόκολο, το δυόσμο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
5 Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
6 Τέλος, προσθέτουμε την μυζήθρα.
7 Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7– 8΄ σε αλατισμένο νερό και τα προσθέτουμε στη σάλτσα pesto.
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0