20 Λεπτά | 4 Μερίδες | Εύκολη
Συστατικά
Για τη σαλάτα ταμπουλέ:
- 170 γρ. πλιγούρι
- 240 ml νερό
- 7 – 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 αγγούρια κομμένα σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. ρόδι
- 2 κ.σ. κατίκι Δομοκού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμό από ½ lime
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- 1 γεμάτη κ.γ. μέλι
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι
Θρεπτικά στοιχεία
Θερμίδες | 350kcal |
Υδατάνθρακες | 42.2g |
Πρωτεΐνη | 8g |
Λιπαρά | 17.7g |
Οδηγίες
Για τη σαλάτα:
1 | Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών. Μόλις βράσει το νερό, κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε το πλιγούρι και σκεπάζουμε με το καπάκι για 15΄ |
2 | Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα lime, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε. |
3 | Ρίχνουμε στο μπολ τις τομάτες, το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ρόδι, το κατίκι και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. |
4 | Σερβίρουμε. |