Ομελέτα φούρνου με γαλοπούλα, τυρί & λαχανικά

04Αυγ

20 Λεπτά | 2 Μερίδες | Εύκολη

Συστατικά

Για την ομελέτα φούρνου:

  • 2 ολόκληρα αβγά
  • 4 ασπράδια ή 140 γρ. ασπράδι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή τομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 3 φέτες γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. τυρί τριμμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο για το σκεύος
  • ρίγανη & αλατοπίπερο

Θρεπτικά στοιχεία

Θερμίδες 266 kcal
Υδατάνθρακες 4 γρ
Πρωτεΐνη 22.2 γρ
tΛιπαρά 17.9 γρ

Οδηγίες

Για την ομελέτα φούρνου:

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
2 Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά μαζί με τα ασπράδια.
3 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την τομάτα, την πιπεριά, τη γαλοπούλα, το τυρί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά
4 Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο όχι μεγαλύτερη των 20 εκ ή χρησιμοποιούμε ατομικές θήκες για κεκάκια.
5 Ρίχνουμε την ομελέτα στο ταψί και ψήνουμε για 15΄λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη διάμετρο του ταψιού.
6 Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και σαλάτα εποχής.
7 Καλή απόλαυση!
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0