Μπιφτέκια σόγιας στον ατμό

27Φεβ

740 Λεπτά | 4 Μερίδες | Εύκολη

Συστατικά

  • 500g. Κιμά σόγιας
  • 2lt νερό ζεστό
  • 1 αυγό
  • 200g. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα μουλιασμένες σε 250ml νερό
  • 1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5γρ αλάτι
  • 2g. λευκό πιπέρι
  • Χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση

1 Μουλιάζετε για 12 ώρες τον κιμά σόγιας σε ζεστό νερό. Τον σουρώνετε πιέζοντας για να αποβάλει όλα τα υγρά του.
2 Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το μουλιασμένο κιμά σόγιας με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τις μουλιασμένες φέτες ψωμί (καλά στραγγισμένες), τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
3 Ζυμώνετε και πλάθετε 4 μεγάλα ή 8 μικρά μπιφτέκια. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στον ατμομάγειρα ή σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 100 βαθμούς (έχετε τοποθετήσει ένα ταψί με νερό για υγρασία).
4 Στον ατμομάγειρα χρειάζονται γύρω στα 20 λεπτά και στον φούρνο 35-40 λεπτά.
5 Περιχύνετε τα μπιφτέκια σας με τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό και σερβίρετε.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0