Πατάτες και κουνουπίδι με φρέσκια τομάτα και κανέλα

27Φεβ

90 Λεπτά | 4 Μερίδες | Εύκολη

Συστατικά

  • 500g. πατάτες καθαρισμένες & κομμένες κυδωνάτες
  • 800g. κουνουπίδι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 90g. κρεμμύδια
  • 4g. κανέλα τριμμένη
  • 200ml. χυμό ντομάτας
  • 5g. μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

1 Πλένετε το κουνουπίδι, το κόβετε σε μπουκίτσες και το βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσει, το στραγγίζετε και το διατηρείτε ζεστό. Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες.
2 Σε μια λεκάνη ανακατεύετε προσεκτικά το κουνουπίδι με τις πατάτες, το μισό λεμόνι, το λάδι, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα και αλατοπιπερώνετε.
3 Aδειάζετε το φαγητό σε ένα ταψί ή γάστρα, το σκεπάζετε και φουρνίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0