50 Λεπτά |
4 Μερίδες | Εύκολη
Συστατικά
Για τις φακές:
- 200g. φακές
- 90g. ελαιόλαδο
- 80g. ελιές
- 200g. ντοματίνια
- δυόσμος (ή μαϊντανός)
- αλάτι, πιπέρι
- δάφνη
Θρεπτικά στοιχεία
Θερμίδες | 400kcal |
Υδατάνθρακες | 29.41 |
Πρωτεΐνες | 14.49 |
Λιπαρά | 25.84 |
Οδηγίες
Για τις φακές:
1 | Βράζουμε τις πλυμένες φακές μαζί με 2-3 φύλλα δάφνης. |
2 | Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. |
3 | Σουρώνουμε και προσθέτουμε 30 γρ. ελαιόλαδο. |
4 | Τσιγαρίζουμε ελαφρώς τις φακές στο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. |
Για τη σαλάτα:
1 | Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια. |
2 | Ρίχνουμε πάνω τους το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τις ελιές και τα μυρωδικά. |
3 | Προσθέτουμε τις κρύες φακές στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. |
+1
+1
+1
+1
+1
+1