ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ανάλυση Σύστασης Σώματος

Το ποσοστό του λίπους και της άλιπης μάζας του σώματός σου μπορεί πλέον να υπολογιστεί.

20+ Χρόνια Εμπειρiας

στο χώρο της διατροφής και της υγείας.

Προσωποποιημένη Διατροφή

μέσω της ανάλυσης του DNA σου.

Εξατομικευμένο Διαιτολόγιο

μέσω της διερεύνησης ψυχοσωματικών & γονιδιακών παραγόντων.

Επαγγελματικός Εξοπλισμός

τελευταίας τεχνολογίας, για απόλυτα αξιόπιστες μετρήσεις.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Το λίπος και την άλιπη μάζα του σώματός σου.

Η Ανάλυση Σύστασης Σώματος μέσω βιοηλεκτρικής εμπέδησης ΒΙΑ (Bioelectrical impedance Analysis) είναι μια αξιόπιστη, ανώδυνη, ασφαλής και γρήγορη μέθοδος υπολογισμού του λίπους και της άλιπης μάζας σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μυών, υγρών και οστών.

Ανάλυση Σύστασης Σώματος Διαιτολόγος / Διατροφολόγος | Αγγελική Ζαφειράκη

ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

Την αναλυτική σύσταση του σώματός σου;

Η λιπομέτρηση με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης γίνεται χρησιμοποιώντας το επαγγελματικό μηχάνημα BIA 101 Analyzer της εταιρίας Akern που μετρά τη βιοηλεκτρική αντίσταση σε ολόκληρο το σώμα. Η μέτρηση γίνεται συνδέοντας 4 ηλεκτρόδια στα ειδικά αυτοκόλλητα που τοποθετούμε στα χέρια και στα πόδια. Οι ενδείξεις που λαμβάνουμε από το BIA 101 καταχωρούνται στο λογισμικό Bodygram το οποίο μας παρέχει αναλυτική αναφορά για τη σύσταση του σώματος. Η συγκεκριμένη λιπομέτρηση δεν πραγματοποιείται σε εγκυμονούσες, σε όσους φέρουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα τους (λάμες, βηματοδότη) και προτείνεται αποφυγή σε άτομα σε σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια.

ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ;ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία;

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κάθε βήμα της διαδικασίας.

Η συσκευή ΒΙΑ στέλνει ένα ανεπαίσθητο ρεύμα μέσω του σώματος και, από την εμπέδηση που θα συναντήσει, υπολογίζει τις παρακάτω παραμέτρους:

 • α) Ποσοστό κυτταρικής μάζας (BCM) και κυτταρική μάζα σε kg. H κυτταρική μάζα αποτελεί τον ζωντανό, βασισμένο σε πρωτεΐνη και μεταβολικά ενεργό ιστό στο σώμα (ενεργός μεταβολικά ιστός).
 • β) Ποσοστό λιπώδους μάζας (FM) και λιπώδη μάζα σε kg. Η λιπώδης μάζα αποτελείται από γλυκερόλη (ένα υλικό που σχηματίζεται στα λιποκύτταρα) και λιπαρά οξέα, που χρησιμοποιούνται ως πηγή ενέργειας. Το λίπος αποτελεί το τμήμα αποθήκευσης των περίσσιων θερμίδων του σώματος και γεμίζει τα λιποκύτταρα (λιπώδη ιστό), που βοηθούν στη μόνωση και προστασία των οργάνων του σώματος από τραυματισμούς.
 • γ) Ποσοστό άλιπης μάζας (FFM) και άλιπη μάζα σώματος σε kg. Η άλιπη μάζα είναι η συνολική μάζα του σώματος που περιέχει οτιδήποτε δεν είναι λίπος (μύες, οστά, δέρμα, όργανα).
 • δ) Ποσοστό ολικού νερού σώματος και ολικό νερό σώματος σε lt. Το σωματικό νερό εκφράζεται ως ποσοστό του βάρους που περιλαμβάνει το νερό, το οποίο βρίσκεται μέσα (ενδοκυττάριο) και έξω (εξωκυττάριο) από τα κύτταρα. Το TWC διακυμαίνεται ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, ενώ αυξάνει όταν αυξάνεται η μυϊκή μάζα.
 • ε) Ποσοστό εξωκυτταρικού υγρού (ΕCW) και εξωκυτταρικό υγρό σε lt. Το εξωκυττάρικο υγρό αντιστοιχεί στα υγρά έξω από τα κύτταρα. Το ECW συναντάται, κατά κύριο λόγο, μεταξύ των κυττάρων (διάμεσο), του αίματος και του λεμφικού συστήματος.

Τη στιγμή της μέτρησης, εφαρμόζουμε το ένα ζεύγος κόκκινου και μαύρου καλωδίου (κροκοδειλάκια) στον έναν ακροδέκτη της μονάδας βαθμονόμησης και το άλλο ζεύγος στον άλλον ακροδέκτη. Στη συνέχεια, ο διαιτώμενος βγάζει την κάλτσα και το παπούτσι από το δεξί ή αριστερό πόδι και αφαιρεί οτιδήποτε μεταλλικό υπάρχει στο αντίστοιχο χέρι. Μετά, ξαπλώνει στο εξεταστικό κρεβάτι σε ύπτια θέση, με τα άνω άκρα ανοιχτά, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τον κορμό, τα χέρια σε πρηνισμό και τα κάτω άκρα ανοιχτά, ώστε να μην εφάπτονται μεταξύ τους. Έπειτα, τοποθετούμε ένα ηλεκτρόδιο στη βάση του 2ου δαχτύλου του δεξιού ή αριστερού ποδιού του διαιτώμενου και ένα ηλεκτρόδιο στην άρθρωση του αστραγάλου, ανάμεσα στο έσω και έξω σφυρό, έτσι ώστε οι ελεύθερες άκρες των ηλεκτροδίων να είναι προς το μέρος του/της. Τοποθετούμε ένα ηλεκτρόδιο στη βάση του μεσαίου δαχτύλου του χεριού και ένα ηλεκτρόδιο στην άρθρωση του καρπού, δίπλα στην κεφαλή της ωλένης, ώστε οι ελεύθερες άκρες των ηλεκτροδίων να είναι προς το μέρος του/της.

Θέτουμε σε λειτουργία το όργανο, οπότε στην αρχική οθόνη φαίνεται ο αριθμός εξεταζόμενου/-ης, τον οποίο και σημειώνουμε. Η μέτρηση διαρκεί περίπου 3 λεπτά και σε αυτόν τον χρόνο ο διαιτώμενος καλείται να παραμείνει ακίνητος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Οι οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσεις

Αν σκέφτεσαι να κάνεις και εσύ την Ανάλυση Σύσταση Σώματος, μη ξεχάσεις να ακολουθήσεις κατά γράμμα το πρωτόκολλο προετοιμασίας, ώστε να λάβουμε αξιόπιστα αποτελέσματα.

4 ώρες πριν

δεν θα πρέπει να καταναλώσεις φαγητό και ροφήματα με θερμίδες (καφέ με ζάχαρη, αναψυκτικά, χυμούς, γάλα).

1 ώρα πριν

δεν θα πρέπει να κάνεις τσιγάρο.

1 ώρα πριν

δεν θα πρέπει να πιεις νερό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να έχουν έμμηνο ρύση την ημέρα της μέτρησης.

Διαιτολόγος / Διατροφολόγος στο Χαϊδάρι | Αγγελική Ζαφειράκη

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

Αγγελική Ζαφειράκη

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ/-Η ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ;

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν θα ήθελες και εσύ να μάθεις περισσότερα για την Ανάλυση της Σύστασης του Σώματός σου, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσω μαζί σου.

  Χρειάζεσαι Διευκρινίσεις;

  Θα χαρώ πολύ να δώσω απαντήσεις σε κάθε απορία που μπορεί να έχεις σχετικά με τις υπηρεσίες μου, τη διατροφή σου ή κάτι που σε απασχολεί!

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Εξυπηρέτηση Πελατών

  Βρίσκομαι στη διάθεσή σου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00! Επικοινώνησε μαζί μου καλώντας στον παρακάτω αριθμό με ένα κλικ.

  (+30) 210 58 18 846

  Ανάλυση Σύστασης Σώματος