Κριθαρότο με τόνο & λαχανικά

25Οκτ

40 Λεπτά | 5 Μερίδες | Μέτρια

Συστατικά

  • 60g. ελαιόλαδο
  • 100g.κόκκινη πιπεριά
  • 400g. κριθαράκι
  • 120g. τόνος σε κονσέρβα
  • 100g. κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 70g. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 400g. χυμό ντομάτας
  • μαΪντανός

Θρεπτικά στοιχεία

Θερμίδες 295kcal
Πρωτεΐνη 23
Υδατάνθρακες 8.2
Λιπαρά 19.3

Οδηγίες

1 Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
2 Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
3 Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
4 Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια βραστό νερό (για να μη διακόψουμε τον βρασμό).
5 Χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να χυλώσει.
6 Προσθέτουμε την κονσέρβα τόνου στραγγισμένη μαζί με τις ελιές.
7 Σβήνουμε από την φωτιά και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0