ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αντιμετώπιση Ουρικής Αρθρίτιδας

Με τη σωστή διερεύνηση και καθοδήγησή μου, μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα διατροφικό πλάνο βασισμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες σου.

20+ Χρόνια Εμπειρiας

στον χώρο της διατροφής και της υγείας.

Προσωποποιημένη Διατροφή

μέσω της ανάλυσης του DNA σας.

Εξατομικευμένο Διαιτολόγιο

μέσω της διερεύνησης ψυχοσωματικών & γονιδιακών παραγόντων.

Επαγγελματικός Εξοπλισμός

τελευταίας τεχνολογίας μας παρέχει αξιόπιστες μετρήσεις.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Για την αντιμετώπιση της Ουρικής Αρθρίτιδας

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται συνήθως από επαναλαμβανόμενα επεισόδια οξείας φλεγμονώδους αρθρίτιδας - διογκωμένες αρθρώσεις που παρουσιάζουν ευαισθησία, ερυθρότητα και αίσθηση θερμότητας. Η κλινική διάγνωση επιβεβαιώνεται με τη διαπίστωση των χαρακτηριστικών κρυστάλλων στο αρθρικό υγρό.  Εάν μείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή των αρθρώσεων και βλάβες των νεφρών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερουριχαιμία σχετίζεται με την παχυσαρκία, την ινσουλινοαντίσταση (μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη), την υπέρταση, την υπερτριγλυκεριδαιμία και τα χαμηλά επίπεδα καλής χοληστερόλης HDL. Όλες οι παραπάνω παθολογικές καταστάσεις αποτελούν συστατικά του μεταβολικού συνδρόμου (ή συνδρόμου Χ), το οποίο συνήθως οδηγεί σε ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης και εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.

Νεφροπάθεια Διαιτολόγος Διατροφολόγος | Αγγελική Ζαφειράκη

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Η Ουρική Αρθρίτιδα

Η ουρική αρθρίτιδα είναι γνωστή επίσης ως ποδάγρα όταν εντοπίζεται και στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού. Η μεταταρσοφαλλαγική άρθρωση στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού είναι το σημείο που προσβάλλεται συχνότερα (περίπου στο 50% των περιπτώσεων). Μπορεί, ωστόσο, να εμφανιστούν και ουρικοί τόφοι, νεφρικοί λίθοι ή ουρική νεφροπάθεια. Προκαλείται από αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα. Το ουρικό οξύ κρυσταλλώνεται και οι κρύσταλλοι εναποτίθενται σε αρθρώσεις, τένοντες, όπως και σε παρακείμενους ιστούς.

'Ερευνες έχουν δείξει ότι η υπερουριχαιμία σχετίζεται με την παχυσαρκία, την ινσουλινοαντίσταση (μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη), την υπέρταση, την υπερτριγλυκεριδαιμία και τα χαμηλά επίπεδα καλής χοληστερόλης HDL. Όλες οι παραπάνω παθολογικές καταστάσεις αποτελούν συστατικά του μεταβολικού συνδρόμου ή συνδρόμου Χ, το οποίο συνήθως οδηγεί σε ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης και εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΙΤΩΜΕΝΩΝ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Ανήκω και εγώ σε αυτήν την ομάδα;

Η Ουρική Αρθρίτιδα αφορά συνήθως άτομα με τιμές ουρικού οξέος >6, επαναλαμβανόμενα επεισόδια οξείας φλεγμονώδους αρθρίτιδας - διογκωμένες αρθρώσεις που παρουσιάζουν ευαισθησία, ερυθρότητα και αίσθηση θερμότητας.

ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Τα βήματα που ακολουθούμε

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες για τα βήματα που ακολουθούμε και τα οποία θα μας οδηγήσουν σταδιακά στην επίτευξη του στόχου.

Λήψη λεπτομερούς ιατρικού και διαιτολογικού ιστορικού.

Προσδιορίζονται ακριβώς τα απαραίτητα μάκρο (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά) και μίκρο (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) θρεπτικά συστατικά της τροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στερητικές δίαιτες μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση των επιπέδων του ουρικού οξέος στο αίμα. Γι’ αυτό και η απώλεια βάρους πρέπει να είναι της τάξεως του 0,5-1kg την εβδομάδα.

Σε αυτές τις τροφές συγκαταλέγονται:

 1. Εντόσθια: συκώτι, καρδιά κτλ
 2. Λιπαρά ψάρια: σκουμπρί, αντζούγιες,ρέγγες,σολομός, σαρδέλες
 3. Θαλασσινά: ιδιαίτερα οστρακόδερμα όπως μύδια, χτένια
 4. Μαυρομάτικα φασόλια, φακές
 5. Μαγιά
 • Η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών συνιστάται να είναι μέτρια (0,8 γραμ / κιλό σωματικού βάρους) για υγιείς ενήλικες. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως όταν η κατανάλωση κρέατος περιορίζεται στα 90-120 γραμ την ημέρα.
 • Συστήνεται επίσης η διατήρηση επαρκούς πρόσληψης υδατανθράκων (50-55% συνολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας) έτσι ώστε να αποφευχθεί ο έντονος καταβολισμός. 
 • Ακόμη, συνιστάται περιορισμός του λίπους στη δίαιτα (30% των συνολικών προσλαμβανόμενων θερμίδων) διότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος προάγει την νεφρική κατακράτηση του ουρικού οξέος.

 Η πρόσληψη τουλάχιστον 2 λίτρων υγρών ανά ημέρα συμβάλλει στην αποβολή του ουρικού οξέος από τον οργανισμό και μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού κρυστάλλων ουρικού νατρίου στα νεφρά.

Ο περιορισμός στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και ιδιαίτερα της μπύρας είναι επιβεβλημένος. Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας, καθώς και την εμφάνιση επεισοδίων σε ήδη πάσχοντες, μέσω αύξησης των επιπέδων του ουρικού οξέος στο αίμα. Επιπλέον πολλές μπύρες περιέχουν υψηλή ποσότητα πουρινών, οι οποίες προέρχονται από την διαδικασία της ζύμωσης.

Μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία σου!
Εσύ θέλεις;

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΕΤΟΙΜΟΣ/-Η
Διαιτολόγος / Διατροφολόγος στο Χαϊδάρι | Αγγελική Ζαφειράκη

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

Αγγελική Ζαφειράκη

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ/-Η ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ;

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν νιώθεις έτοιμος/-η να αντιμετωπίσεις την παθολογική σου κατάσταση, είμαι εδώ για εσένα. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για περισσότερες λεπτομέρειες.

  Χρειάζεσαι Διευκρινίσεις;

  Θα χαρώ πολύ να δώσω απαντήσεις σε κάθε απορία που μπορεί να έχεις σχετικά με τις υπηρεσίες μου, τη διατροφή σου ή κάτι που σε απασχολεί!

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

  Εξυπηρέτηση Πελατών

  Βρίσκομαι στη διάθεσή σου καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00! Επικοινώνησε μαζί μου καλώντας στον παρακάτω αριθμό με ένα κλικ.

  (+30) 210 58 18 846

  Ουρική Αρθρίτιδα