You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Πατάτες και κουνουπίδι με φρέσκια τομάτα και κανέλα

Πατάτες και κουνουπίδι με φρέσκια τομάτα και κανέλα

Υλικά για  4 άτομα

500γρ. πατάτες καθαρισμένες κ κομμένες κυδωνάτες
800γρ. κουνουπίδι
Χυμό από 2 λεμόνια
4γρ. κανέλα τριμμένη
200ml χυμό ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
5 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το κουνουπίδι, το κόβετε σε μπουκίτσες και το βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσει, το στραγγίζετε και το διατηρείτε ζεστό. Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε προσεκτικά το κουνουπίδι με τις πατάτες, το μισό λεμόνι, το λάδι, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε το φαγητό σε ένα ταψί ή γάστρα, το σκεπάζετε και φουρνίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Σερβίρετε και ραντίζετε με το υπόλοιπο λεμόνι.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ώρα

Δείτε επίσης...

Παντζάρι - το φάρμακο της φύσης
Παντζάρι - το φάρμακο της φύσης

Διαβάστε στο περιοδικό "30 ημέρες υγείας" το άρθρο της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Αγγελικής Ζαφειράκη για τις ευεργετικές ιδιότητες του Παντζαριού

Παιδιά και Διατροφή
Παιδιά και Διατροφή

Η διατροφολόγος Αγγελική Ζαφειράκη λύνει όλες σας τις απορίες σχετικά με την διατροφή των παιδιών σας στο site της dietaz.gr

Πρωινό
Πρωινό

Διαβάστε για το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας το πρωινό απο την διατροφολόγο Αγγελική Ζαφειράκη στο dietaz.gr