Στο 1ο στάδιο της παρακολούθησης του εξεταζόμενου λαμβάνουμε
Διαιτολογικό ιστορικό
1) Για να διερευνήσουμε τον τρόπο ζωής του εξεταζόμενου.
2) Για να εκτιμήσουμε την κατάσταση stress στην οποία ανήκει
3) Για να εξετάσουμε τον τρόπο χειρισμού της τροφής του (ωράρια σίτισης, μέρος, συνήθειες, lifestyle, τροφικές προτιμήσεις)
4) Για να διαπιστώσουμε εάν έχει υποβάλλει τον οργανισμό του σε επαναλαμβανόμενες ή ακραίες δίαιτες κατά το παρελθόν και εάν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις βάρους.
5)Για να διαπιστώσουμε πόσο κινητοποιημένος είναι για την αλλαγή .
Στο 2ο στάδιο λαμβάνουμε
Ιατρικό ιστορικό
Όπου γίνεται εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης του ατόμου και εξετάζουμε παράγοντες συνοσηρότητας, μέσω βιοχημικών εξετάσεων, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής του , λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν μας τις παραπάνω παραμέτρους.
Στο 3ο στάδιο
Λαμβάνουμε τα αποτελέσματα των παρακάτω μετρήσεων
Ανθρωπομετρία
Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού
Εργομέτρηση (όπου κρίνεται απαραίτητο)
Στο 4ο στάδιο
Εφαρμόζουμε τον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής
Εφόσον έχουν παρθεί τα απαραίτητα ιστορικά (Διαιτολογικό- Ιατρικό) κ τα αποτελέσματα των μετρήσεων περνάμε στο σχεδιασμό εξατομικευμένου διαιτολογίου και φροντίζουμε να μην απέχει ιδιαιτέρως από τις διατροφικές προτιμήσεις του εξεταζόμενου.
Το πρόγραμμα διατροφής, που σχεδιάζουμε πρέπει να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του ατόμου και όχι το άτομο στην διατροφή διότι αυτό καθιστά αδύνατη τη μακροπρόθεσμη τήρηση του προγράμματος. Κάθε άνθρωπος και κάθε οργανισμός είναι μοναδικός. Βασιζόμαστε σ΄ αυτή τη μοναδικότητα και πράττουμε ανάλογα.
Σχεδιάζουμε επομένως εξατομικευμένα διαιτολόγια για:
Πρόληψη-αντιμετώπιση παχυσαρκίας
-ενηλίκων
-παιδιών
-εφήβων
-αθλούμενων
Πρόληψη-αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή
(π.χ. υπελιπιδαιμία, καρδιαγγειακά, ουρικό οξύ κ.τ.λ.)
5ο στάδιο
Ψυχολογική ενδυνάμωση
Η Διαιτολόγος είναι διαθέσιμη ανα πάσα στιγμή για τους πελάτες της πέρα από το προκαθορισμένο ραντεβού, για τυχόν απορίες, ανάγκη για διευκρινήσεις, ακόμα και για εμψύχωση είτε τηλεφωνικά είτε κατόπιν ραντεβού στο ιατρείο της.
6ο στάδιο
Συντήρηση:
Η παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της συντήρησης παρέχεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ
Καταπολεμήστε τη δυσκοιλιότητα με συμβουλές από το site της διαιτολόγου διατροφολόγου Αγγελικής Ζαφειράκη
Νιώθετε συνέχεια έντονη κόπωση, αδυναμία ή έχετε συχνά ζαλάδες; Έχετε ελέγξει τα επίπεδα σιδήρου σας;
Όσοι πρόσθεσαν μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα ανέφεραν κατά 40% μειωμένη επιθυμία για φαγητό μετά από 3-4 ώρες και κατά 28% 5 ώρες μετά το γεύμα.
Παντζάρια, πορτοκάλι, κόκκινο κρασί , ταχίνι και άλλα τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά