You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Πατάτες και κουνουπίδι με φρέσκια τομάτα και κανέλα

Πατάτες και κουνουπίδι με φρέσκια τομάτα και κανέλα

Υλικά για  4 άτομα

500γρ. πατάτες καθαρισμένες κ κομμένες κυδωνάτες
800γρ. κουνουπίδι
Χυμό από 2 λεμόνια
4γρ. κανέλα τριμμένη
200ml χυμό ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
5 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το κουνουπίδι, το κόβετε σε μπουκίτσες και το βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσει, το στραγγίζετε και το διατηρείτε ζεστό. Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε προσεκτικά το κουνουπίδι με τις πατάτες, το μισό λεμόνι, το λάδι, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε το φαγητό σε ένα ταψί ή γάστρα, το σκεπάζετε και φουρνίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Σερβίρετε και ραντίζετε με το υπόλοιπο λεμόνι.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ώρα

Δείτε επίσης...

Γαύρος στον φούρνο με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο
Γαύρος στον φούρνο με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο

Καθαρίζετε τον γαύρο. Κόβετε τις μισές ντομάτες σε φέτες και τις απλώνετε στον πάτο του ταψιού, από πάνω τοποθετείτε τον γαύρο. Περνάτε τις υπόλοιπες ντομάτες από τον τρίφτη, τις ανακατεύετε με το σκόρδο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο.