You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Κοτόπουλο βραστό με αμύγδαλο Μιλανέζα

Υλικά για  4 άτομα

1κιλό κοτόπουλο βρασμένο(σε 2 φύλλα δάφνης, 4 γαρύφαλλα)
150 γρ. κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 κρόκος αυγού
100 γρ. κορνφλαουρ
400ml γάλα
120 γρ. ρύζι νυχάκι
200 γρ. αμύγδαλο φιλέ
400ml ζωμός από το βρασμένο κοτόπουλο
Χυμό από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείτε από το βρασμένο κοτόπουλο την πέτσα και το κόβετε σε κύβους. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με το γάλα και το αμύγδαλο και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Το σουρώνω και κρατάτε το γάλα ζεστό σε μια κατσαρόλα χώρια. Σε ένα ταψί ανακατεύετε το ρύζι με το κρεμμύδι και το λάδι και το αφήνετε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το αμύγδαλο και τον ζωμό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ψηθούν στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο τον ζωμό. Σε ένα μπολάκι αραιώνετε το κορν φλαουρ με λίγο νερό και το αδειάζετε στην κατσαρόλα με το γάλα, μόλις πήξει ελαφρώς το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον κρόκο αυγού με το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Θα περιχύσετε το ταψί σας με την κρέμα και θα φουρνίσετε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και σερβίρετε.


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 1 ώρα και 15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 λεπτα

Δείτε επίσης...