You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Μοσχάρι φιλέτο στον ατμό

Μοσχάρι φιλέτο στον ατμό

Υλικά για 4 άτομα                                     
600γρ μοσχάρι φιλέτο                                    
50γρ τζίντζερ (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο   Χυμό από
100γρ κόκκινες πιπεριές                                   
100γρ κίτρινες πιπεριές                                   
100γρ πορτοκαλί πιπεριές
200γρ κρεμμύδι κομμένο στα 4
100γρ καρότο ξεφλουδισμένο
150γρ πράσο κομμένο στα 2
5γρ αλάτι, 5 γρ πιπέρι μαύρο

Για το λαδολέμονο

40ml λάδι
1 λεμόνι
5γρ αλάτι
2γρ θυμάρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο, μόλις βράσουν τοποθετείτε στην κατσαρόλα μια σίτα ή ένα σουρωτήρι στο οποίο ρίχνετε από κάτω το ψιλοκομμένο τζιντζερ, τις πιπεριές και από πάνω απλώνετε το φιλέτο το οποίο έχετε κόψει σε φέτες και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να ψηθεί με τα λαχανικά στον ατμό για 25 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ φτιάχνετε το λαδολέμονο σας με λάδι, λεμόνι, αλάτι και θυμάρι.

Δείτε επίσης...

Σαλάτα με βραστό κοτόπουλο και μήλα
Σαλάτα με βραστό κοτόπουλο και μήλα

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα φιλέτα μαζί με τα δαφνόφυλλα για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ίδιο νερό που έχουν βράσει και τα ψιλοκόβετε.

Όταν τρώτε έξω να θυμάστε
Όταν τρώτε έξω να θυμάστε

Πως να τρώτε σωστά στις εξόδους σας συμβουλές απο τη διαιτολόγο διατροφολόγο Αγγελική Ζαφειράκη με έδρα το Χαϊδάρι